22/11/18 Column: Bakkie

Column: Bakkie

Zoals vaker bij een wat langere training reden we met de auto naar Elandkloof, 15 kilometer buiten Dullstroom. Hier lag een mooie vlakke dirtroad. De auto parkeerden we langs de kant van de weg na het eerste stuk van de dirtroad met de auto te hebben gereden omdat dat het meest heuvelachtige deel was.


Samen met Jelmer was ik als laatste klaar van de training en terug bij de auto werd er gelijk gevraagd: ‘’Je raad nooit wat er is gebeurd?!? De autosleutel ligt nog in de auto’’. Iemand had wat uit de auto gehaald, de sleutel er in gelegd en vervolgens de auto weer dicht gedaan. Daar stonden we dan. Langs de weg. Geen spullen, geen telfoons, geen geld, zelfs geen shirt, want dat lag allemaal in de auto. Gelukkig was er vlakbij een klein vakantiepark waarvan de eigenaren langs kwamen rijden. Zij hadden voor ons gebeld met Avis en de autodealers in de buurt. Echter was het zondag en alles was dicht.


We liepen mee naar het vakantiepark en daar werd druk voor ons gebeld. In de tussentijd waren de eigenaren zo aardig om ons wat water te geven. We mochten door hun huis door lopen naar de keuken en kregen daar een grote kan met water terwijl we wachten of er werd terugbebeld. Gelukkig gebeurde dat. Er kon iemand komen om de auto open te maken. Het duurde alleen even. De eigenaren van het vakantie park konden ons ook nog bij ons huisjes af zetten. Omdat ze alleen een pickup truck hadden stonden met zijn alle in achter de pickup truck en reden vrij hard over de dirtroad richting Dullstroom. Een soort mini safari met alle dieren langs de kant van de weg.


Bij aankomst hebben we snel wat gegeten en contact opgenomen met Annie. Annie regelde ons huisje, het vervoer van en naar het vliegveld en had de contacten voor alle sportfaciliteiten in het dorp. We vroegen of haar man ons kon afzetten in Elndskloof. Hij was er echter niet, maar we konden wel haar auto lenen om daar heen te rijden. Zo gezegd zo gedaan. Met haar auto reden we naar onze huurauto. Deze was inmiddels open en zo konden we met twee auto’s weer terug richting het huisje.

Lars Gerritsen Partners Bluepoint ECommerce Intro
Lars Gerritsen Partners MLINE Intro
Lars Gerritsen Partner Cep Sports
Lars Gerritsen Partners Beeldmerkhet Intro
Lars Gerritsen Partners Extra running Intro
Lars Gerritsen Partners Mol Lifting
Lars Gerritsen Partners EagleFotografie Intro
Pelican Rouge Coffee Solutions
Lars Gerritsen Partners Toco Tholin Intro
Lars Gerritsen Partners Oldekamp Sport Intro