Biografie

 

Lars Gerritsen biografie

   
Naam:  Lars Gerritsen 
Geboortedatum:  06-01-1994 
Geboorteplaats:  Dordrecht 
Atletiekvereniging: A.V. Passaat 
Trainer: Addy Ruiter
Roy Hoornweg
Manager: Armand van der Smissen
Fysiotherapeut: Maarten van Zeggeren
Vinne Los
Diëtist: Bianca van Dijk
Opleiding: Commerciële economie
Gewicht: 63 kg
Lengte: 191 cm
Topsnelheid: 32.2 km/u

Op vier jarige leeftijd namen mijn ouders mij mee naar de Marathon van Rotterdam. En vanaf dat moment kon ik niet meer zonder atletiek. Na een paar wedstrijden in de regio te hebben gelopen en 2 edities van de Marathon van Rotterdam later mocht ik op mijn zesde lid worden van een atletiekvereniging. Ik was meteen verkocht. Bij Atletiekvereniging Parthenon in Dordrecht mocht ik kennis maken met alle onderdelen van atletiek. Er was geen onderdeel waar ik heel goed in was, maar ik had het wel erg naar mijn zin. Maar gedurende de tijd gingen de looponderdelen steeds beter. Daar ging ik dan ook vaker op trainen en zo ging dat steeds beter. Om mijzelf toen veder te ontwikkelen ben ik op mijn 12de bij de jeugd overgestapt naar atletiekvereniging Hercules en tegelijkertijd aangesloten van de loopselectie van A.V. Parthenon onder leiding van Ad Markesteijn. Hierdoor ging het lopen nog beter. Het enige nadeel was dat ik de looptrainingen met volwassen moest doen.

In 2008 kreeg ik de kans om de looptrainingen te doen met leeftijdsgenoten. Dit was wel bij een andere atletiekvereniging, namelijk A.V. Passaat. Ik ben toen wel overgestapt naar de vereniging uit Papendrecht. En hier kwam ik terecht bij trainer Addy Ruiter, wat ook mijn huidige trainer is. Sinds die tijd ben ik ook gestopt met de andere onderdelen binnen de atletiek om mij volledig te focussen op het lopen. Zo stroomde ik door naar de seniorengroep bij Passaat. Niet veel later ben ik naast de looptrainingen met fietsen begonnen om het lopen af te wisselen. Door de groei die ik in die tijd doormaakte had ik vaak last van groeipijnen, wat met fietsen beter ging dan met lopen. Dit fietsen doe ik overigens nog steeds en met veel plezier.

In 2011 richtte Addy Ruiter Team TopSportPerfection om alle loopatleten binnen de club te verenigen. Een jaar later mocht ik met het team voor het eerst op trainingsstage. Deze stage ging naar Monte Gordo in Portugal. Hier heb ik veel dingen geleerd buitend de trainingen om zoals over voeding en rust.  In 2014 mocht ik weer op trainingsstage in Portugal, dit betekende echter wel dat ik voor het eerst sinds 1998 niet aanwezig kon zijn bij de Marathon van Rotterdam, waar het allemaal begon (gelukkig heb ik de hele wedstrijd via een livestream kunnen volgen). Na die tijd is er op een paar kleine dingen na niet zo veel veranderd en train ik nog steeds met veel plezier bij Team TSP onder leiding van Addy Ruiter. Momenteel werk ik hard om het niveau te bereiken om deel te nemen aan een internationaal atletiektoernooi.

Lars Gerritsen Partners Bluepoint ECommerce Intro
Lars Gerritsen Partners MLINE Intro
Lars Gerritsen Partner Cep Sports
Lars Gerritsen Partners Beeldmerkhet Intro
Lars Gerritsen Partners Extra running Intro
Lars Gerritsen Partners Mol Lifting
Lars Gerritsen Partners EagleFotografie Intro
Pelican Rouge Coffee Solutions
Lars Gerritsen Partners Toco Tholin Intro
Lars Gerritsen Partners Oldekamp Sport Intro