11/02/18 Groet uit Schoorl Run

Beste race van 2018 (so far)

Groet uit Schoorl Run / Schoorl - Anderhalf uur rijden naar Schoorl. Best wel lang, maar gelukkig waren de Olympisvhe Spelen begonnen. Radio aan op NPO om het schaatsen te volgen. Allereerst de 3000m voor vrouwen en het 1500m short track voor mannen. Met kippenvel heb ik de spannende races gevolgd. De clean sweep op de 3000m, maar geen goud voor Ireen Wust. Daarna het zilver voor Sjnkie Knegt op de 1500m. Niet veel later was Guus Hiddink te gast in de uitzending. Wat een passie en enthousiasme heeft die man. Er werden wat geluidfragmenten getoond van het WK voetbal uit 2002 in Zuid-Korea, toen Guud Hiddink bondscoach was van Zuid-Korea, en de halve finales wist te halen. Weer zat ik met kippenvel in de auto.

Ik arriveerde in Schoorl, er was nog niemand. Alleen de tv stond al aan, je raad het al, op de Olympische Spelen. Na mijn spullen te hebben uitgepakt ben ik het parcours gaan verkennen met oud teamgenoot Bart van Nunen. Het lag er mooi bij en het stuk door de duinen was genieten. Na het lopen was het avondeten, nog wat tv kijken en naar bed. Om vervolgens de volgende ochtend weer te gaan loslopen. Daarna ontbijten en de 5000m voor mannen, met de winst voor Sven Kramer, te volgen. Nog wat slapen, lunchen en het was eindelijk tijd om zelf aan de bak te gaan.

Traditiegetrouw was is goed weg bij de start. Omdat mijn plan was niet te hard te starten en in het tweede deel van de wedstrijd wat te versnellen liet ik mijzelf iets terug zakken in het veld. Alsnog was de eerste kilomter vrij snel. Ik kwam samen te lopen met Björn Koreman en niet veel later in een hele groep. Dit ging prima en ik zat redelijk beschut. Zo kwamen we op het vijf kilometerpunt door in 15:48 min. Er waren wel wat versnellingen in de groep, maar het bleef toch bij elkaar. Tot 7 kilometer. Er werd versneld en ik kon mee. Helaas moest ik bij 8 kilometer 3 man laten gaan, maar kon goed door in mijn eigen tempo. Bij de finish stond er een tijd van 31:21 min op de klok. Een prima tijd voor na mijn blessure.

Foto: Erik van Leeuwen / erki pictures

Lars Gerritsen Partners Bluepoint ECommerce Intro
Lars Gerritsen Partners MLINE Intro
Lars Gerritsen Partner Cep Sports
Lars Gerritsen Partners Beeldmerkhet Intro
Lars Gerritsen Partners Extra running Intro
Lars Gerritsen Partners Mol Lifting
Lars Gerritsen Partners EagleFotografie Intro
Pelican Rouge Coffee Solutions
Lars Gerritsen Partners Toco Tholin Intro
Lars Gerritsen Partners Oldekamp Sport Intro