25/03/18 Zandvoort circuit run

Racen over het circuit in Zandvoort

Zandvoort Circuit Run / Zandvoort - Voor mij een nieuwe wedstrijd: de Zandvoort circuit run. Het was al de 12de keer dat de wedstrijd er was, maar ik had er nooit gelopen. Start en finish waren op het circuit, daar tussen een stuk door het centrum van Zandvoort en een heel stuk over het strand. 

De eerste 4 kilometer ging goed. Ik liep in de tweede groep over het circuit. Het circuit lijkt snel, maar dat viel mee. Het circuit is namelijk behoorlijk heuvelachtig en de bochten schuin. Wel zat ik lekker in de wedstrijd. Na 4 kilometer een haakse bocht het circuit af en direct heuvel op. Nog steeds liep ik met 5 concurrenten in de tweede groep het strand op. Er waren mensen aan het wandelen of liepen met een hond. Hier liepen wij dwars door heen. 

Bij het verlaten van het strand, weer een steile heuvel op, was de groep al iets kleiner. We passeerde inmiddels het 8 kilometer punt. Het parcours voerde ons door centrum van Zandvoort. Er werd een paar keer verseld, maar de groep kwam steeds weer bij elkaar. In de laatste twee kilometer werd er ook weer versneld en moest ik mijn groep laten gaan. 

Ik finishte als 12de, 4de Nederlander, in 39:30 min over de 12 kilomter. Het was geen snel parcours, maar zeker wel genieten onderweg. 

 

lars gerritsen zandvoort circuit run 2018 12km finish

Lars Gerritsen Partners Bluepoint ECommerce Intro
Lars Gerritsen Partners MLINE Intro
Lars Gerritsen Partner Cep Sports
Lars Gerritsen Partners Beeldmerkhet Intro
Lars Gerritsen Partners Extra running Intro
Lars Gerritsen Partners Mol Lifting
Lars Gerritsen Partners EagleFotografie Intro
Pelican Rouge Coffee Solutions
Lars Gerritsen Partners Toco Tholin Intro
Lars Gerritsen Partners Oldekamp Sport Intro