15/04/18 Cascaderun

2de individueel & winst met Team de Gier bloemen

Cascaderun / Hoogeveen - Vorig jaar was het een groot succes bij de Cascaderun. Enthousiast publiek langs de kant, veel bandjes en een leuk parcours. Dat was dit jaar de reden om weer mee te doen. Op uitnodiging van Rolf de Gier van De Gier bloemen liep ik zowel individueel als voor het team.

Vroeg weg van huis, want Hoogeveen is twee uur rijden. Onderweg nog even stoppen om de benen te strekken. Aangekomen naar de bloementruck van De Gier. Deze was ongebouwd tot kleedgelegenheid voor het team. Lege bloembakken en balken dienden als banken. Er was gezorgd voor drinken, fruit en natuurlijke het mooie bloemenshirts. 

Het weer was wisselvallig. Zon, wolken en miezer wisselde elkaar af. net voor de start ging het regenen waardoor het minder benauwd werd. De start zelf was goed. Er ging een keniaan direct van door, vorig jaar had ik de fout genaakt te hard te starten, dus liet ik hem lopen. De groep daarachter kwam ik te lopen met 6 anderen. Een teamgenoot van De Gier had de leiding en de rest van de groep kon volgen. Na een kilometer liepen we viaduct op, omdat het gat met de keniaan niet groter werd, besloot ik te versnellen om te kijken of het gat gedicht kon worden. Het gat werd niet veel kleiner, dus verschool ik mij weer in de groep. Na twee en halve kilometer nam ik de leiding over van de groep. Het tempo was namelijk iets ingezakt.

Langzaam maar zeker loste er steeds meer lopers uit de groep. Zo bleef ik met alleen Olfert Molenhuis over voor de tweede en derde plek. Nog steeds op kop lopend moest hij bij zes kilometer lossen. Dit gaf mij een extra boost. Ik probeerde te versnellen en kon het tempo redelijk vast houden. De keniaan was nog redelijk in zicht, maar dichterbij kwam ik niet. Ik finishte als tweede in 24:50 min op de 5 Engelse Mijl (8 km) 14 seconden als de 1ste. Met team De Gier bloemen werden we 1ste. Zo konden we met een mooie bos bloemen huiswaarts.

lars gerritsen 5 engelse mijl cascaderun hoogeveen 2018 team de gier bloemen 2

lars gerritsen 5 engelse mijl cascaderun hoogeveen 2018 team de gier bloemen 1

Lars Gerritsen Partners Bluepoint ECommerce Intro
Lars Gerritsen Partners MLINE Intro
Lars Gerritsen Partner Cep Sports
Lars Gerritsen Partners Beeldmerkhet Intro
Lars Gerritsen Partners Extra running Intro
Lars Gerritsen Partners Mol Lifting
Lars Gerritsen Partners EagleFotografie Intro
Pelican Rouge Coffee Solutions
Lars Gerritsen Partners Toco Tholin Intro
Lars Gerritsen Partners Oldekamp Sport Intro