02/09/18 Tilburg Ten Miles

Offday tijdens Tilburg Ten Miles

Tilburg Ten Miles / Tilburg - Na een goed baanseizoen zijn de trainingen wat langer geworden voor het wegseizoen. De eerste wedstrijd daarvan was de Tilburg Ten Miles. De trainingen voorafgaand zijn goed verlopen en ik had er zin in.

De start was prima, eerste kilometer ging ook nog (3:01 min), tweede kilometer begon ik mijn hamstring wat te voelen, maar was de tijd nog goed (3:06 min). De derde kilomter begon al zwaarder te worden en zakte het tempo flink in (3:20 min). Veel te vroeg voor een wedstrijd van 16 kilomter. En het werd alleen maar zwaarder. Gelukkig kwam ik Roy Hoornweg tegen, die de kopgroep t/m drie kilometer perfect had gehaast. Roy had na zijn haaswerk gewacht en ging nu tempo maken voor mij.

Nog steeds ging het niet soepel, maar nu was het blind volgen en liep niet meer in de wind. Dit ging redelijk tot 8 kilometer, toen moest zakte mijn tempo nog veder in en stapte Roy uit. Kilometer voor kilometer ging het zwaarder en langzamer, maar ik wilde de finish halen. Dat lukte ook. In een tijd van 58:02 min. 

Foto Max Kooijmans / Max Kooijmans Photoghapy

Lars Gerritsen Partners Bluepoint ECommerce Intro
Lars Gerritsen Partners MLINE Intro
Lars Gerritsen Partner Cep Sports
Lars Gerritsen Partners Beeldmerkhet Intro
Lars Gerritsen Partners Extra running Intro
Lars Gerritsen Partners Mol Lifting
Lars Gerritsen Partners EagleFotografie Intro
Pelican Rouge Coffee Solutions
Lars Gerritsen Partners Toco Tholin Intro
Lars Gerritsen Partners Oldekamp Sport Intro