10/02/19 Groet uit Schoorl Run

Tegenvallende Groet uit Schoorl Run

Na al een aantal keer mijn persoonlijk record te hebben verbroken in Schoorl was het ook dit jaar de bedoeling om dat te doen. Met 30:15 als pr was het plan om weg te gaan in een schema van 3:00 minuten per kilometer, want neer komt op een eindtijd van 30:00 minuten. Een grens die ik altjd al eens heb willen doorbreken.

Door de crossen van de afgelopen weken was de start prima. De eerste kilometer kwam in dan ook net onder de 3 minuten door. De tweede kilomter ging in het zelfde tempo en zo lag ik precies op schema. In de 3de kilomter zat een flink heuvel, dus besloot ik dat gedeelte iets rustiger aan te doen om niet meteen alle erergie te verspillen. Hieroor was de 3de kilomter iets boven de 3 minuten. De 4de kilometer ging echter weer volgens schema. Die 4de kilometer begon al wel zwaarde aan te voelen. Bij de 5de kilometer verloor ik weer wat tijd op het schema, net als de volgende kilometer.

Steeds kwamen er andere atleten voorbij en gingen de kilometers langzamer en langzamer. Het was nog een lange weg naar de finish, waar ik aan kwam in een teleurstellende 31:29 min.

Bekijk hier het NOS verslag van de Groet uit Schoorl Run.

Foto: Arjan Baggerman / Eagle fotografie

Lars Gerritsen Partners Bluepoint ECommerce Intro
Lars Gerritsen Partners MLINE Intro
Lars Gerritsen Partner Cep Sports
Lars Gerritsen Partners Beeldmerkhet Intro
Lars Gerritsen Partners Extra running Intro
Lars Gerritsen Partners Mol Lifting
Lars Gerritsen Partners EagleFotografie Intro
Pelican Rouge Coffee Solutions
Lars Gerritsen Partners Toco Tholin Intro
Lars Gerritsen Partners Oldekamp Sport Intro