24/02/19 NK (korte) cross

Zilver op NK (korte) cross

NK korte cross / Kraggenburg – Lang had ik naar het NK korte cross uit gekeken. Ook de voorbereiding was goed verlopen. In de aanloop veel speciafieke trainingen gedaan door bijvoorbeeld een aantal trainingen in de Loonse en Drunese duinen te doen en veel korte snelle trainingen op de baan. Na een enigzins mislukte Groet uit Schoorl Run was ik er extra op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

10 minuten voor de start moesten we verzamelen in de callroom waarna iedereen achter een lint werd gezet om richting de start te gaan. Het was een zwaar parcours met veel bochten en heuvels met zand. Om van de callroom naar de start te gaan moest je ook een heuvel van zand op. Precies 3 minuten voor de start mocht iedereen naar de start. Omdat de start smal was en iedereen vooraan wilde staan was het al een wedstrijd naar de startlijn toe. Dit ging prima en ik stond op de eerste startrij klaar om te knallen.

De start zelf was ook prima. Goed weg door het zand. Maar bewust niet zo hard als de rest. De wedstrijd ging over een kleine ronde van 1000 meter gevolgd door een wat langere ronde van 1500m. Na de start lag ik rond de 10 a 15de plaats. Aan het einde van de eerste ronde kon ik goed op schuiven naar de 4de plaats. Bij de doorkomst was een flinke heuvel met zand, dezelfde heuvel die we op waren gegaan om naar de start te gaan. Omdat het nog ver was trok ik niet te hard door. Direct werd ik door twee man in gehaald. Eenmaal boven op de heuvel versnelde ik weer en liep naar de 3de plek. Van de 3de plek ik ook op schuiven naar de 2de plek, maar de nummer 1, Nick Marsman, was als te ver weg en won.

Zo pakte ik mijn eerste NK medaille ooit. Bij de junioren was dit ook nooit gelukt. Daar ben ik tweemaal blijven steken op een 4de plek. Ditmaal lukt het dus wel.

Lars Gerritsen Partners Bluepoint ECommerce Intro
Lars Gerritsen Partners MLINE Intro
Lars Gerritsen Partner Cep Sports
Lars Gerritsen Partners Beeldmerkhet Intro
Lars Gerritsen Partners Extra running Intro
Lars Gerritsen Partners Mol Lifting
Lars Gerritsen Partners EagleFotografie Intro
Pelican Rouge Coffee Solutions
Lars Gerritsen Partners Toco Tholin Intro
Lars Gerritsen Partners Oldekamp Sport Intro